Onsdag 15 juli 2020

Nordsverige

Inger Bergström är chef för Välfärdsförvaltningen i Kramfors som ligger i digital framkant. Foto: SUSANNHE MELIN

Kramfors hedras för sin digitala framsyn

Sveriges Kommuner och Regioner har utsett Kramfors kommun till digital ledstjärna för välfärdsteknik. Detta innebär att man kommer att vägleda och stötta landets övriga kommuner i digitaliseringsarbetet inom äldreomsorg.

KRAMFORS · Published jun 7, 2020 at 11:15

Chefen för välfärdsförvaltningen, Inger Bergström, är mycket nöjd över den positiva uppmärksamheten.

– Detta är ett glädjade och framgångsrikt resultat av verksamhetens arbete med att möjliggöra nya arbetssätt genom att implementer digital teknik. Våra medarbetare har både mod och vilja att genom detta skapa bättre förutsättningar för god och nära vår, framhåller hon.

Under 2020-2022 arbetar Sveriges Kommuner och Regioner för att påskynda den nationella utvecklingen. Genom att lyfta fram kommuner som ligger i framkant i utveckling och användning av digitala lösningar kommer Kramfors kommuns värdefulla kunskap och erfarenhet till nytta i hela landet.

Kramfors kommun har redan tagit stora kliv mot digitalisering och välfärdsteknik och positionerat sig som en av de ledande kommunerna i landet. Det har resluterat i en rad konkreta åtgärder, till exempel trygghetskameror, nyckelfri hemtjänst och videoteknik vid planering för hemgång vid sjukhusvistelse.

Det långsikiga arbetet innebar att Kramfors var en av fem finalister till utmärkelsen Sveriges E-hälsokommun 2019.

Ungdomsmottagningen blir mer digital

LÄNET Region Västernorrland vill nu se till så att ungdomar ska kunna få kontakt med ungdomsmottagningar även under sommaren. Även när regionen drar ned på verksamheten. Detta...

Mats nybliven som krumelur

SANDSLÅN Serietecknaren Mats Jonsson, uppvuxen i Bollstabruk och numera en hemvändare till Sandslån i Ådalen, har blivit utsett till hederskrumelur av Krumelursällskapet. Därmed...

Nu rensas flottningsleder

LÄNET Nu ska flottningsleder återställas i tre län i mellersta Norrland. Detta för att åter få levande sjöar och vattendrag med lax och flodpärlmussla.

Nya vårdutbildningar på folkhögskolor

Hola Medicinsk sekreterare/Vårdadministratör och behandlingsassistent. Det är några av de utbildningar som nu startart på Hola folkhögskola. Örnsköldsviks folkhögskola kommer att...