Torsdag 2 juli 2020

Nordsverige

Köttföretagare prisas

Markus Jonsson från Bussjö utanför Bollstabruk har blivit utsedd av LRF till Årets Nötköttsföretagare i Västernorrland.

BUSSJÖ · Published aug 17, 2019 at 10:15

Markus arbetar för att djuren ska må så bra som möjligt samtidigt som verksamheten är ekonomiskt effektiv. För att åstadkomma detta har han till exempel investerat i traktor och rundbalspress som ska ge bättre grovfoder och minska behovet av kraftfoder.

Som 35-åring är han ung i branschen, men han har ändå lång erfarenhet. Markus tog över sin pappas gård när han var 21 år och ändrade då inriktningen mot nöt och skog.

Människorna runt Markus upplever honom som noggrann och driftig, vilket är en av anledningarna till att han fått priset.

Markus är även engagerad i Mellersta Ådalen som blev Årets lokalavdelning i LRF 2019.

Detta eftersom avdelningen gått från vilande till aktiv på kort tid genom att göra breda och väl kommunicerade aktiviteter.

Vem som blir Årets Nötköttsföretagare i Sverige avgörs på Köttriksdagen i Eskilstuna den 16-17 november.

Nya vårdutbildningar på folkhögskolor

Hola Medicinsk sekreterare/Vårdadministratör och behandlingsassistent. Det är några av de utbildningar som nu startart på Hola folkhögskola. Örnsköldsviks folkhögskola kommer att...

Åter tillåtet att elda i Västernorrland

LÄNET Nu upphör eldningsförbudet i Västernorrland. Från klockan 16 den 2 juli är det åter fritt fram att elda som vanligt . Men länstyrelsen uppmanar till försiktighet.

Nu fraktas vindkraftverken på små vägar mot Västra

SOLLEFTEÅ Snart börjar bygget av de nya vindkraftverken vid Björkvattnet. Detta trots protester från åtminstone vissa närboende som anser att vindkraften både stör och förfular....

Peter blir nya kyrkoherden i Kramfors pastorat

KRAMFORS Peter Forsberg heter nye kyrkoherden i Kramfors pastorat efter Sven Alberius som slutar inom kort. Forsberg, 55 år, har varit verksam i Ådalen tidigare, närmare bestämt...
Redaktionen har ordet
Opinion
Behöver du hjälp?


Sport