Torsdag 21 februari 2019

Nordsverige

Klubbtrio anordnade hästtävling

Andra lördagen i september kunde, genom tre klubbars försorg, en dressyrtävling genomföras i Nyland Långsele. En dag som blev vällyckad.

NYLAND · Published sep 20, 2018 at 11:00

Det är tre klubbar, Nylands Hästsportslag, Sollefteå Ryttarsällskap och Holafors Ryttarförening som för tredje året i rad tillsammans stod som arrangörer för den trivsamma dressyrtävlan.

Två klasser fanns att delta i under dagen, Lätt C:1 och Lätt B:1.

Sollefteå Ryttarsällskaps Frida Edin, då med näsuddens International Pride stod slutligen som segrarei Lätt C:1.

Detta medan Karin Emilsson med Westside My Friend Billy, även hon tävlandes för Sollefteå Ryttarsällskap, kunde knipa förstaplaceringen i Lätt B:1-klassen.

Allt som allt en trevlig tävlingsdag som levererade allt vad man kan önska sig; trevliga ekipage, vackert höstväder, gott fika och en god stämning.

Placerade:

Lätt C:1

1:a Frida Edin, Sollefteå Ryttarsällskap

2:a Pernilla Engström, Ridklubben Östjämten

Lätt B:1

1:a Karin Emilsson Sollefteå Ryttarsällskap

Om dressyrtävlingar

I dressyr tävlar man i att föra hästen i bestämda rörelsemönster och tempon som mellanskritt, arbetstrav, arbetsgalopp och stopp.

Dressyr är en ridsportsgren med det huvudsakliga syftet att göra hästen användbar och angenäm att rida och att främja samspelet mellan ryttare och häst.

Utomhusmatlagning med helhetstänk

ARNÄSVALL Intresset för utelivet och inte minst uteplatsen och maten är på tydligen uppgång. – Vi ser att intresset vuxit ganska kraftigt de senaste fem åren, säger Anna...

Fler tidiga sommarjobb att söka

KRAMFORS Redan nu finns det många sommarjobb att söka i landet. Vanligast är jobb inom sjukvård och omsorg som står för hälften av alla lediga platser. I Västernorrland fanns 787...