Onsdag 5 augusti 2020

Nordsverige

Hemdagars istället för femdagars

När den stora orienteringstävlingen O-ringen, som går av stapeln i Uppsala och som brukar kallas för Femdagars i år blev inställd, ställde orienterarna i Kramfors om. Lennart Korén och Monica Sjöberg arrangerar istället en Hemdagarstävling.

Kramfors · Published jul 23, 2020 at 06:15

1978 Orienterade Lennart för första gång på O-ringen i Uppsala. I år är det första året sedan dess som han missar denna årets höjdpunkt, som han kallar det. Detta på grund av coronapandemin.

Istället arrangerar han och dottern Monica en orienteringstävling på hemmaplan för människor som bor eller har sommarstuga i Kramforsområdet. Planerna på Hemdagars började smidas för några veckor sedan.

Hemdagars går av stapeln under fem dagar, måndag-fredag vecka 30 i Herrskog, Sandö och Svanö. Under måndagen startade 49 personer. Det finns tre olika banor i olika svårighetsgrad, och den slutgiltiga prisutdelningen sker under fredagen. Den som har varit med under alla dagarna och på samma svårighetsgrad under alla starter är med om att tävla om totalvinsten för hela Hemdagarstävlingen.

O-ringen brukar vara en årlig tradition för orienterare i Kramfors, och ungefär fem medlemmar från orienteringsklubben Branten åker årligen dit. Då brukar de umgås mycket och bo tillsammans. Men Även Hemdagars är ett socialt evenemang.

– Det är fint att se, familjer satt och fikade här utomhus efter tävlingarna, säger Monica.

Nästa år, hoppas arrangörerna Lennart och Monica att de inte kommer att arrangera någon Hemdagarstävling i Kramfors.

– Nä, då är vi i Uppsala på O-ringen!

Trygghetsboende närmare en lösning

Nordingrå Görel Thurdin skulle vid 78 års ålder kunna ta det väldigt lugnt tillsammans med maken Ernst i idylliska Bönhamn efter en mycket framgångsrik karriär inom det...

Osäker framtid för Österåsen

SOLLEFTEÅ Idag onsdag har personalen på Österåsen kallats till information om framtiden för verksamheten inom livsstilsmedicin. På torsdag har kommunledningen kallats för att...

Snart möjligt flyga igen

KRAMFORS Den 10 augusti kör flygtrafiken igång på Höga Kusten Airport igen. Efterlängtat inte minst bland lokala företagare som behöver åka till Stockholm. – Vi kör en tur om...