Fredag 10 april 2020

Nordsverige

Bröderna Göran och Tomas Gustafsson har sålt nästan slut på dubbskor och tar nu hem på beställning. Foto: SUSANNHE MELIN

Försäljningsrekord i blixthalkan

Dubbskor är hetare än någonsin. Och det är inte bara äldre som utrustar sig för att inte ramla i halkan.
– Vi har sålt rekordmånga dubbskor i år, konstaterar Tomas Gustafsson på Sportringen i Kramfors.

KRAMFORS · Published mar 5, 2020 at 11:15

Skor med dubbar är verkligen vinterns storsäljare. Det varierande vädret med mycket halka har gjort att efterfrågan ökat rejält.

Det säljs både joggingskor och fritidsskor i mängd. Tomas Gustafsson är väldigt nöjd med sina dubbade joggingskor.

– Fungerar jättebra och man behöver aldrig vara rädd för att halka. Bra dämpning och ett otroligt bra fäste så man kan springa avslappnat fastän det är halka. En löpglad sko, beskriver han förnöjd.

Nu tar han hem dubbskor efter beställning vilket brukar ta ett par tre dagar och posten är en tillförlitlig levererare. För ungefär fem år sedan var det mest äldre, från 50 år och uppåt, som köpte dubbskor.

– Nu är det hela vägen, från 30 år och uppåt. Ungdomarna vill inte gärna ha dubbskor. Annars är det från yngre till äldre, berättar Göran Gustafsson.

Kunder som köper lösa dubbar får hjälp med monteringen av dessa i butiken.

Bröderna har haft butiken i hop i 30 år och Tomas son Jimmy jobbar också där, pendlar mellan Sundsvall och Kramfors. Går just nu en kunskapshöjande ledarskapsutbildning på Hotell Kramm och som sponras av fonden för Handelns utveckling i Mellersta Norrland. Mycket handlar om självinsikt och förståelsen för andra människor. Och att behandla andra som de vill bli behandlade.

– Som liten butik är service det enda vi kan konkurrera med. Det blir tuffare och tuffare, medger Tomas Gustafsson.

Sportringen har många stamkunder de kan förlita sig på och lokala företag som hängt med ändra från starten för 30 år sedan. Omsättningen upplyser Tomas är den samma varje år. Vad som däremot ändrats är klimatet och i januari var det helt dött på skidförsäljningen som tog fart när snön kom under februari.

Vanvård av katt i Kramfors

KRAMFORS Mager, tovig och ofta ensam. En katt hos en vårdtagare i Kramfors riskerar att fara illa och därför har personalen gjort en lex Maja-anmälan till länsstyrelsen.

Skarpt brev till myndighet

SOLLEFTEÅ Migrationsverket glesar ut i asylboendena för att minska risken för smittspridning. Detta har föranlett en sträng skrivelse till Migrationsverket från Sollefteå kommun....

Flyttade på coronasmittad

MELLANSEL Glesare på asylboenden minskar smittspridningen. Det är Migrationsverkets inställning i coronatider, vilket föranlett förflyttning av asylsökande. Därav har myndigheten...

Äldre får pausa träningskort

KRAMFORS Alla över 70 år erbjuds att pausa sina tränings- och badkort på Bollstahallen och Ådalshallen. – Det är första gången vi gör så här och anledningen är...