Lördag 24 augusti 2019

Nordsverige

Med jämna mellanrum besöker Lilia Carlsson Kramfors. Just nu är det särskilt mycket att stå i eftersom man genomför en större renovering i ett av bostadshusen. Foto: OVE ANDERSSON

Fastighetsföretag tror på Kramfors

På bara några år har Lilia Carlsson seglat upp som Kramfors fastighetsdrottning. Idag äger hon och maken Bernt via sitt företag Carlsson Fastigheter vid sidan av Krambo en stor del av beståndet i Kramfors.

KRAMFORS · Published sep 20, 2018 at 10:40

Företaget är Östersundsbaserat.

Maken ägnar sig i första hand åt det administrativa arbetet, medan Lilia kuskar runt som en skottspole mellan de olika bestånden som finns i sju kommuner.

Lilia är en kvinna med stort driv.

– Ja, jag älskar att jobba och kan väl betraktas som arbetsnarkoman, säger hon mellan mobilens ringsignaler.

– Jag gillar att se saker och ting utvecklas och därför är också vår filosoft att köpa, behålla och utveckla fastighetsbestånden, inte att göra snabba klipp genom att köpa och sälja.

Lilia kommer ursprungligen från Ryssland, Hon har tidigare arbetat inom skrädderi och även varit musiklärare. Det var för övrigt musikintresset som förde makarna samman.

Men nu är det fastigheter för hela slanten.

I Kramfors har man nu 131 lägenheter och närmare 8 500 kvadratmeter lokalytor.  

– Det var inte meningen att vi skulle etablera oss i Kramfors, utan att satsa i Sollefteå där vi hade fastigheter sedan tidigare, berättar hon.  

– Men när ett planerat köp där inte blev av erbjöd det aktuella företaget Norells oss att förvärva deras hus i Kramfors. Och på den vägen är det.

I deras ägo finns nu också flera andra fastigheter utöver förvärvet från Norells. Affärer har gjorts med Lennart Eriksson Fastigheter  AB med flera så att man numera är en stor aktör i Kramfors centrum.                                

– Prisbilden är  bra i Kramfors och efterfrågan på bostäder stor så vi ångrar inte att vi satsade här, sammanfattar hon.                                                                                                                                                              

Jag gillar att se saker och ting utvecklas och därför är också vår filosofi att köpa, behålla och utveckla fastighetsbestånden.

Om Carlssons fastigheter

  • Företaget drivs av makarna som bor på Frösön och har kontoret i Östersund.
  • Fastigheter är vad man renodlat ägnar sig åt.
  • I Kramfors har man nu 131 lägenheter och närmare 8 500 kvadratmeter lokalytor belägna i ett flertal attraktiva enheter i centrala Kramfors.

Små men ändå viktiga steg i rätt riktning

ÖRNSKÖLDSVIK I vintras blev Örnsköldsvik samiskt förvaltningsområde och kommunen lovade leva upp till förväntningarna. – Jag är väldigt glad att kommunen sträckt sig så långt och...

Sollefteå måste spara jättebelopp

SOLLEFTEÅ Sollefteå kommun måste spara 100 miljoner på en treårsperiod. För att lyckas med det krävs stora besparingar. Nu har kommunens tjänstemannaledning tagit fram många...