Lördag 24 juli 2021

Nordsverige

Högakustenskolan i Herrskog har omkring 280 elever från förskoleklass till och med årskurs nio. Foto: SUSANNHE MELIN

Distansundervisning på Högakustenskolan

Från och med tisdagen övergår årskurs 7 och 8 på Högakustenskolans högstadium till distansundervisning. Niorna har fortsatt närundervisning på plats.
– Det beror på det rådande smittläget som finns både i Västernorrland och i Kramfors kommun, säger upplyser Erik Fällmer.

KRAMFORS · Published apr 27, 2021 at 11:15

Smittan har kommit in även på Högakustenskolan.

Beslutet att införa distansundervisning togs utifrån underlaget man fått in, av både bekräftade och misstänkta fall av covid-19.

– Det har skett en kontinuerlig ökning under några veckors tid. För att det inte ska bli förvärrat, med hänsyn till både elever och personal, bestämde vi oss för att övergå till fjärrdistans, fortsätter Erik Fällmer.

Att niorna har fortsatt närundervisning på plats har med slutbetygen att göra.

– Eftersom det är såpass kort tid kvar till att slutbetygen ska sättas så kändes det viktigt att ha kvar niorna i skolan. Det gör att vi kan glesa ut och göra mer anpassningar utifrån trängsel i korridorer och matsal.

Beslutet gäller först och främst veckan ut.

Fler nyheter från Kramfors och Ångermanland

Oförrätter blev storbråk

KRAMFORS Två män misstänks för misshandel efter det bråk som inträffade i centrala Kramfors den 9 juli. Upprinnelsen är kopplad till ouppklarade konflikter mellan de inblandande...
Nordsverige rekommenderar

Äntligen tradjazz vid Mannaminne

HÄGGVIK För alla suktande tradjazzvänner som gått och längtat kan härmed meddelas att den klassiska tradjazzfestivalen vid Mannaminne, Häggvik, blir av i år den 24 juli. – Ja, så...
Sport