Torsdag 13 maj 2021

Nordsverige

Högakustenskolan i Herrskog har omkring 280 elever från förskoleklass till och med årskurs nio. Foto: SUSANNHE MELIN

Distansundervisning på Högakustenskolan

Från och med tisdagen övergår årskurs 7 och 8 på Högakustenskolans högstadium till distansundervisning. Niorna har fortsatt närundervisning på plats.
– Det beror på det rådande smittläget som finns både i Västernorrland och i Kramfors kommun, säger upplyser Erik Fällmer.

KRAMFORS · Published apr 27, 2021 at 11:15

Smittan har kommit in även på Högakustenskolan.

Beslutet att införa distansundervisning togs utifrån underlaget man fått in, av både bekräftade och misstänkta fall av covid-19.

– Det har skett en kontinuerlig ökning under några veckors tid. För att det inte ska bli förvärrat, med hänsyn till både elever och personal, bestämde vi oss för att övergå till fjärrdistans, fortsätter Erik Fällmer.

Att niorna har fortsatt närundervisning på plats har med slutbetygen att göra.

– Eftersom det är såpass kort tid kvar till att slutbetygen ska sättas så kändes det viktigt att ha kvar niorna i skolan. Det gör att vi kan glesa ut och göra mer anpassningar utifrån trängsel i korridorer och matsal.

Beslutet gäller först och främst veckan ut.

Fler nyheter från Kramfors och Ångermanland

Fortfarande eko av skotten i Ådalen

KRAMFORS Ådalen 31 var en viktig händelse och en tid av mycket motsättningar i samhället. Dramatiken och att militären sköt mot demonstrerande arbetare gav eko runt om i Europa...
Nordsverige rekommenderar

Rösträtt en grund för demokrati

SVERIGE En grundtanke med demokrati är att medborgarna ska ha en möjlighet att vara med och tycka till. Därav är den kvinnliga rösträtten en viktig del i en demokrati.

Vindkraftbolagen ger svar

Sollefteå Vindkraftbolagen Wpd och Eolus har i en skrivelse till kommunen besvarat några frågor som uppstått med anledning av att bolagen ansökt om att få bygga högre, men färre,...

Klart att vandra historisk väg

KRAMFORS Sverige förändrades i grunden den 14 maj 1931 när en katastrof inträffade i Ådalen. Tusentals demonstranter tågade i protest mot lönesänkningar och strejkbryteri. Nu går...

Få hämtar borttappade föremål hos polisen

KRAMFORS Det som göms i snö kommer fram i tö. Upphittade nycklar av alla de slag inlämnas till polisen-men långt i från alla blir uthämtade. – Man kanske inte tänker på det men...
Sport