Söndag 26 maj 2019

Nordsverige

– Vi hoppas att kunderna kommer att trivas i sin nya butik, säger Thomas Johansson, vd Coop Nord. Foto: SUSANNHE MELIN

Butik blir kvar när Coop Nord köper Ica i Ullånger

Ica Nära gick i konkurs för en månads sedan. Nu tar Coop över och personalen i Ullånger får stanna.

ULLÅNGER · Published dec 4, 2018 at 06:15

Butiksstängningen var ett hårt slag framför allt för de äldre i Ullånger.

Att Coop tar över är ett glädjade besked för de boende i Ullånger som inte har någon mer matbutik. Försäljningen gick snabbt och skedde efter budgivning.

Omsättningen som Ica hade visar att det går att driva butiken med vinst. Personalstyrkan om sex personer totalt som konkursade Ica hade erbjuds fast anställning på Coop. Just nu sker nyrekrytering av ny butikschef.

– Vi ska ska göra vårt bästa för att övergången ska gå så smidigt som möjligt så våra blivande kunder inte behöver vara utan butik en längre tid, säger Thomas Johansson, vd Coop Nord.

Med närmare 80 butiker i Västerbotten, Västernorrland och Jämtland vet Coop hur man bedriver butiker på mindre orter med få invånare. Tanken är att ta med sig det tänket och vässa det ytterligare.

Personalen ska få säga sitt.

– De kan kunderna och orten och för oss är det viktigt att behålla personal för att säkerhetsställa ett fortsatt gott kundbemötande, säger Eva Våglund, personalchef Coop Nord.

Butiken i Coops regi öppnar innan jul.

Matnyttigt föredrag

KRAMFORS Stringo i Nyland har med sina fordonslyftare vuxit runt om i världen och lever allt mer på export. Kraven är stenhårda och att hitta rätt kompetens är avgörande för...

Det blir lättare att få ett tillfälligt alkoholtillstånd

RAMSELE I fortsättningen är det lättare för lastbilsträffen och andra tillfälliga arrangemang att få tillstånd att servera alkohol. Det har kommunstyrelsen i Sollefteå beslutat.

Färre länsbor röstar i förtid

LÄNET Allt fler svenskar vill förtidsrösta i EU-valet. Framför allt är det i storstadsregionerna som fler gått till valurnorna i förväg. I glesbygdslänen är utvecklingen den...