Torsdag 21 februari 2019

Nordsverige

– Vi hoppas att kunderna kommer att trivas i sin nya butik, säger Thomas Johansson, vd Coop Nord. Foto: SUSANNHE MELIN

Butik blir kvar när Coop Nord köper Ica i Ullånger

Ica Nära gick i konkurs för en månads sedan. Nu tar Coop över och personalen i Ullånger får stanna.

ULLÅNGER · Published dec 4, 2018 at 06:15

Butiksstängningen var ett hårt slag framför allt för de äldre i Ullånger.

Att Coop tar över är ett glädjade besked för de boende i Ullånger som inte har någon mer matbutik. Försäljningen gick snabbt och skedde efter budgivning.

Omsättningen som Ica hade visar att det går att driva butiken med vinst. Personalstyrkan om sex personer totalt som konkursade Ica hade erbjuds fast anställning på Coop. Just nu sker nyrekrytering av ny butikschef.

– Vi ska ska göra vårt bästa för att övergången ska gå så smidigt som möjligt så våra blivande kunder inte behöver vara utan butik en längre tid, säger Thomas Johansson, vd Coop Nord.

Med närmare 80 butiker i Västerbotten, Västernorrland och Jämtland vet Coop hur man bedriver butiker på mindre orter med få invånare. Tanken är att ta med sig det tänket och vässa det ytterligare.

Personalen ska få säga sitt.

– De kan kunderna och orten och för oss är det viktigt att behålla personal för att säkerhetsställa ett fortsatt gott kundbemötande, säger Eva Våglund, personalchef Coop Nord.

Butiken i Coops regi öppnar innan jul.

Utomhusmatlagning med helhetstänk

ARNÄSVALL Intresset för utelivet och inte minst uteplatsen och maten är på tydligen uppgång. – Vi ser att intresset vuxit ganska kraftigt de senaste fem åren, säger Anna...

Fler tidiga sommarjobb att söka

KRAMFORS Redan nu finns det många sommarjobb att söka i landet. Vanligast är jobb inom sjukvård och omsorg som står för hälften av alla lediga platser. I Västernorrland fanns 787...