Tisdag 4 augusti 2020

Nordsverige

Bilträff där allting bara stämde helt

Riverside Cruisers har staplat motor- shower, bilsammankomster och korteger i en ändlös rad av tidlös nostalgi genom åren.
– Det här var det absolut bästa träffen vi haft. Allt var kanon! jublar Leif Pettersson efter årets upplaga med träff på Ärstaparken och kvällscruising.

KRAMFORS · Published aug 23, 2019 at 11:15

Ordförande Leif Pettersson konstaterar att allting bara stämde när 400 bilar gled genom centrala Kramfors under bilhelgen. Barnfamiljer kantade gatorna när kromkavalkaden vällde fram.

På dagen var det bilträff i Ärstaparken med Kranzt Challenge och Lars-Åke som exalterad utnämnde festplatsen till Sveriges vackraste. Ett idylliskt ställe med berg och dalar, camping och partyperfekt omgivet av Kyrkdals sjöar.

– Träffen på Ärstaparken var vår största och det kom säkert 250 bilar och många långväga, från Vilhelmina och Umeå. Den som fick långdistanspokalen hade kört 91 mil. Ett pris för den som kört längst och 1 000 kronor- så de har råd att åka tillbaka, säger Leif Pettersson skojfriskt.

Veteranvarianter, sportstuk och finurliga hemmabyggen. Blandningen av bilar tilltalar. Vintertid mekas det och fixas i garaget. När det blir sommar ska de ut och luftas. Leif rattar själv en Plymounth Barracuda-69. Kortfattat kan man säga att hans klassiska pärla var lönen för ett lackeringsjobb.

– Jag gillar lite muskler under huven...hehe. Frun har en Mercedes-Benz 250SE, det är också en fin bil, kommer han på.

Trygghetsboende närmare en lösning

Nordingrå Görel Thurdin skulle vid 78 års ålder kunna ta det väldigt lugnt tillsammans med maken Ernst i idylliska Bönhamn efter en mycket framgångsrik karriär inom det...

Micke väcker beundran med sin häftiga drömbil

HÄRNÖSAND Bilar är ett grundmurat superintresse hos Mikael Vestlund. Tack vare en driftig polare lyckades han komma över drömbilen- från en dag till en annan. Polisforden utgör...

Snart möjligt flyga igen

KRAMFORS Den 10 augusti kör flygtrafiken igång på Höga Kusten Airport igen. Efterlängtat inte minst bland lokala företagare som behöver åka till Stockholm. – Vi kör en tur om...