Tisdag 15 oktober 2019

Nordsverige

Skolchef Ulrika Hurdén konstaterar att krisgrupperna fungerat och de förstärktes under tisdagen för fler som behövde prata om det inträffade. Foto: SUSANNHE MELIN

Krisgrupper hade fullt upp hela dagen

Polisen har så smått kunnat börja förhöra de skadade ungdomarna som frontalkrockade natten mot söndag vid södra infarten till Kramfors. De berörda skolorna i Kramfors aktiverade krisgrupper för de som kände sig oroliga och behövde prata.
– Det både behövdes och har fungerat, säger skolchefen Ulrika Hurdén efter den tragiska bilolyckan.

KRAMFORS · Published sep 10, 2019 at 11:15

Fem ungdomar mellan 15-19 år skakades svårt vid frontalkrocken i jämhöjd med OKQ8 i Kramfors. En kvinna fick livshotande skador. Enligt uppgifter verkar det ha rört sig om ett slags medvetet risktagande, så kallat "chickenrace", där förarna kör mot varandra för att se vem som först fegar ur och viker undan.

Prover som tagits på förarna och ingetv tyder på att de skulle ha varit påverkade. Polisen vädjar till vittnen att träda fram, för att skipa rättvisa åt de oskyldiga som drabbats.

Tre av de fem ungdomarna kommer från skolor i Kramfors. De berörda skolorna hade öppet som vanligt under måndagen men med beredskap för hur möta de eleverna.

– Det pågick hela måndagen med elevhälsopersonal och rektorer tillgängliga för elever och fortsätter i dag. Man kan aldrig vara helt säker på att någon går omkring och är tyst men vi tror oss ha fångat upp de flesta elever med behov att prata, säger skolchef Ulrika Hurdén.

Alkohol är en orsak till cancer

ÖRNSKÖLDSVIK Alkohol är den klart största riskfaktorn för bröstcancer bland kvinnor och största enskilda riskfaktorn för tjocktarmscancer för både kvinnor och mängd. I...

Årets Muntergök 2019

NORDINGRÅ Bussföretagaren Tomas Byberg har utsetts till Årets Muntergök i Nordingrå. Vandringspriset får han för att ha lyft företaget till en makalös nivå samt medverkar till...