Söndag 29 november 2020

Nordsverige

Viktoriagården i Kramfors. Kommunen var först i länet som drabbades av smittan. Foto: SUSANNHE MELIN

Avråder från besök på särskilda boenden

Kramfors kommun avråder starkt från besök på särskilda boenden. Beslutet fattades fredagen den 13 november och på grund av snabbt ökande smittspridning av coronaviruset.

KRAMFORS · Published nov 13, 2020 at 17:39

Smittspridningen av covid-19 ökar i landet och i Kramfors kommun.

Därför avråds nu för besök vid särskilda boenden, LSS-boenden och särskilda boenden enligt socialtjänstlagen. Kommuninvånarna uppmanas i stället att hålla kontakt med anhöriga via telefon. Det finns även möjlighet att mötas digitalt.

Om det finns särskilda skäl till ett fysiskt möte ska anhöriga först kontakta det aktuella boendet som då kan hjälpa till att genomföra en säker träff.

Kramfors kommun var först i länet som drabbades av smittan. Troligen fördes smittan in av en patient som vårdats på sjukhus.

Fler nyheter från Kramfors och Ångermanland

Upprörs över höjd kyrkoskatt

KRAMFORS Kyrkoavgiften höjs i Kramfors pastorat. Och detta bara dagar efter sista dagen för utträde ur Svenska kyrkan, vilket upprör Per-Henrik Bodin, medlem i Styrnäs församling.
Nordsverige rekommenderar

Fler handlar matvarorna på nätet

KRAMFORS Fler handlar mat på nätet när restriktionerna för coronapandemin har skärpts. Nätmatssatsningen Coop Online var först en lugn och behaglig resa i Kramfors. – Men för...

Näslund missar världscuppremiären

KRAMFORS Skicrosstjärnan Sandra Näslund, Kramfors, missar världscuppremiären om två veckor. Orsaken är ett skadat högerknä.