Tisdag 14 juli 2020

Nordsverige

Årets företagare i Kramfors blev HS Vakuumplast. Ägarna Sune Libell och Michael Törnlund njöt av bubbel, smarrig tårta och den uppsluppna stämningen vid trädgårdspartyt i coronastil. Foto: PRIVAT

Årets Företagare i Kramfors

Årets företagare i Kramfors tillkännagavs vid ett festligt trädgårdsparty med respekt för Folkhälsomyndighetens rekommendationer. HS Vakuumplast blev mycket stolta över den flotta utmärkelsen.
– Otroligt hedrande med tanke på att vi har väldigt fina företag i Kramfors, och ett kvitto på att personalen kämpar och att vi är på väg åt rätt håll, tycker delägaren Michael Törnlund.

KRAMFORS · Published jun 13, 2020 at 06:15

Företagarna Kramfors delar vanligtvis ut den prestigefulla utmärkelsen vid en festlig gala, som av kända skäl inte kunde arrangeras.

Därför blev det en annan variant utomhus, där man höll avstånd och hade tillgång till handsprit.

– Det känns rätt att lyfta företagsfrågor i en svår tid som denna och framhålla någon som gjort det bra, anser Joakim Sjöstedt, Företagarnas regionchef.

Kramforsföreningens ordförande Kristina Wallin Nyhlén sitter även med i det näringslivsråd kommunen har tillsammans med Företagarna:

– HS Vakuumplast har funnits i kommunen sedan 1990 vilket är en bra illustration för det vi kämpar för. Nämligen att det ska gå att bo, leva och verka här även fortsättningsvis, understryker hon.

Företaget har 14 anställda och tillverkar olika saker i plast. Michael Törnlund medger att det under åren gått lite upp och ner men att man i motgångar aldrig gett upp.

Vad är företagets styrka?

– Vi är ganska lyhörda på kundernas behov och så har vi varit bra på att, i alla fall de här sista åren, hänga med i teknik och utveckling och lyssna på vad efterfrågan är och sedan försöka erbjuda helhetslösning.

Kunderna är nästan bara återkommande och vissa har varit med ända från begynnelsen för 30 år sedan. 2004 gick Michael Törnlund in som delägare, 22 år gammal och hade tänkt ge företaget tre år för att därefter plugga till civilekonom. Det var en period när det var lite tufft och det tog längre tid att få det vända - men det gick och sista åren har det rullat på bra.

Vid trädgårdpartyt fick han tillsammans med delägaren Sune Libell ta emot Företagarna Kramfors nyinstiftade vandringspris ”Årets Kämpe” designad av stilsäkra Åsa Westman, ägare av Colorama.

– Nu får vi försöka hitta ett låst skåp så statyetten är hel när vi ska lämna den vidare, avslutar Michael Törnlund skojfriskt.

HS Vakuumplast

  • Tillverkar olika produkter i plast, till exempel förpackningar, formar och lådor.
  • En känd produkt är de lådor Postens cykelombud fraktar post i.
  • Ett stort uppdrag de har just nu är att producera läkemedelscontainrar.

Ungdomsmottagningen blir mer digital

LÄNET Region Västernorrland vill nu se till så att ungdomar ska kunna få kontakt med ungdomsmottagningar även under sommaren. Även när regionen drar ned på verksamheten. Detta...

Mats nybliven som krumelur

SANDSLÅN Serietecknaren Mats Jonsson, uppvuxen i Bollstabruk och numera en hemvändare till Sandslån i Ådalen, har blivit utsett till hederskrumelur av Krumelursällskapet. Därmed...

Nu rensas flottningsleder

LÄNET Nu ska flottningsleder återställas i tre län i mellersta Norrland. Detta för att åter få levande sjöar och vattendrag med lax och flodpärlmussla.

Nya vårdutbildningar på folkhögskolor

Hola Medicinsk sekreterare/Vårdadministratör och behandlingsassistent. Det är några av de utbildningar som nu startart på Hola folkhögskola. Örnsköldsviks folkhögskola kommer att...