Söndag 29 november 2020

Nordsverige

Kramfors konsthall stängs från och med i dag, 17 november till den 13 december. Foto: SUSANNHE MELIN

Anpassningar i Kramfors verksamheter

Verksamheterna i Kramfors kommun förändras till följd av skärpta allmänna råd i Västernorrland för att minska smittspridningen av covid-19. De skärpta råden gäller till 13 december men kan komma att förlängas.

KRAMFORS · Published nov 17, 2020 at 17:30

Verksamheten i Ådalshallen inklusive Träningsvärkstan, Bollstahallen, Latbergshallen och Kramfors idrottsplats stängd från den 17 november. Undantagen är:

  • Simskolverksamhet. För simskola gäller max en medföljande vuxen per barn.
  • Simundervisning via skolorna.
  • Föreningsledd träning för barn och ungdomar födda 2005 eller senare får fortsätta sin verksamhet. Ombyte och dusch sker hemma.

Alla tränings- och badkort pausas.

All program- och gruppverksamhet ställs in på biblioteken, till exempel sagostunder och språkkaféer. Biblioteket stängs som mötesplats och erbjuder istället tillgänglighet via telefon med möjlighet att reservera, lämna och låna böcker vid entrén. Bokbussen kör som vanligt och även Boken kommer-service fungerar som vanligt.

Det går också att få hjälp med att skriva ut dokument om de mejlas in. Via telefon kan biblioteket också hjälpa till med e-tjänster som Biblio, Ztory, Pressreader och Cineasterna.

Närbiblioteken i Nordingrå och Ullånger har fortsatt meröppet och personal på plats tisdagar 13.30-15.30. All öppen verksamhet vid Kulturskolan ställs in, till exempel konserter, uppspel och vernissage. All verksamhet vid öppna förskolan ställs in.

Konsthallen håller stängt.

Som Nordsverige tidigare skrivit är att kommunen avråder från besök på kommunens boenden. Avrådan gäller särskilt boende för äldre, LSS-boenden och särskilt boende enligt socialtjänstlagen-psykiatri. Uppmaningen är att hålla kontakten med sina anhöriga via telefon, dessutom finns möjlighet att mötas digitalt.

Om det finns särskilda skäl till ett fysiskt möte är uppmaningen att kontakta boendet så kan personalen hjälpa till att genomföra en säker träff.

Det samråd som skulle vara inom ramen för arbetet med finskt förvaltningsområde den 25 november ställs in.

Fler nyheter från Kramfors och Ångermanland

Upprörs över höjd kyrkoskatt

KRAMFORS Kyrkoavgiften höjs i Kramfors pastorat. Och detta bara dagar efter sista dagen för utträde ur Svenska kyrkan, vilket upprör Per-Henrik Bodin, medlem i Styrnäs församling.
Nordsverige rekommenderar

Fler handlar matvarorna på nätet

KRAMFORS Fler handlar mat på nätet när restriktionerna för coronapandemin har skärpts. Nätmatssatsningen Coop Online var först en lugn och behaglig resa i Kramfors. – Men för...

Näslund missar världscuppremiären

KRAMFORS Skicrosstjärnan Sandra Näslund, Kramfors, missar världscuppremiären om två veckor. Orsaken är ett skadat högerknä.