Lördag 23 januari 2021

Nordsverige

Fjärrundervisning införs på studieförberedande program på Ådalsskolan i Kramfors. Foto: SUSANNHE MELIN

Ådalsskolan inför fjärrundervisning

Från och med måndag 30 november införs fjärrundervisning för de studieförberedande programmen samt vård- och omsorgsprogrammet i Kramfors. Beslutet togs efter att ett antal elever på skilda program testats positivt för covid-19.

KRAMFORS · Published nov 26, 2020 at 11:40

Beslutet gäller till den 15 januari och har fattats av bildningsförvaltningen i samråd med Ådalsskolans ledningsgrupp och fackliga företrädare.

De program som berörs är:

  • Naturvetenskapliga programmet.
  • Teknikprogrammet.
  • Samhällsprogrammet.
  • Estetiska programmet.
  • Vård- och omsorgsprogrammet.

Rektor Peyman Vahedi berättar att man har närmare 500 elever och är naturligtvis inte ense.

– Däremot har alla förståelse för att en åtgärd måste göras. 70 procent av eleverna har svarat att de är oroliga för smittspridning på skolan.

Enligt Peyman Vahedi blir effekten av beslutet att mer praktiskt inriktade utbildningar, till exempel fordonsprogrammet, kan vara kvar i skolbyggnaden och utföra platsbundna moment med mindre trängsel. Detsamma gäller de lärlingselever som gör en del av sin utbildning inne i skolan.

Beslutet omfattar inte Räddningsgymnasiet på Sandö eller naturbruksprogrammet på Nordvik.

Elever i behov av mer stöd, utan internet hemma, fortfarande kan komma till skolan och nyttja lokalerna som då inte anses lida av trängsel. Skolmåltider erbjuds i form av hämtning. Elever som omfattas av fjärrundervisning portas inte från lokalerna men rekommenderas att stanna hemma.

Elever förväntas aktivt att delta på lektioner via fjärr, visa sig under lektionstiden och följa ordningsregler och närvarorutiner. Elever kan inkallas till skolan för enskilda lektioner, stöd eller andra former av aktiviteter lärare bedömer ska genomföras.

Fler nyheter från Kramfors och Ångermanland

Snökaoset i Ådalen

KRAMFORS Kommunerna i Ångermanland hade knappt hunnit återhämta sig efter förra veckans snöoväder innan det var dags igen. SMHI har gått ut med en klass 2-varning och under...
Nordsverige rekommenderar

Omhäktning i mordmål

SOLLEFTEÅ På måndagen omhäktades den 47-åriga kvinna som är misstänkt för mord på en 71-årig man i en by öster om Ramsele under nyårshelgen. En 51-årig man och en 53-årig man...

Förberedd för snösmocka

KRAMFORS Vita berg börjar torna upp sig i Kramfors. När det blir för trångt i stan av snö hamnar den på snötippen i Brunne. Snötippen är sista länken i en kedja för att göra...

Covid-19 pausar undervisning

ULLÅNGER Undervisningen pausas på Ullångerskolan torsdag 21 januari och fredag. – Vi har idag ett antal konstaterade fall av covid-19 i personalgruppen och ytterligare några...