Måndag 19 augusti 2019

Nordsverige

Alla borde ha rätt till en bra vård

Redaktionen har ordet · Published nov 5, 2018 at 11:44

Det har varit en turbulent tid för oss alla. Även för oss som arbetar inom media. Men naturligtvis är vi inte alls drabbade på samma sätt som personal och listade av VOON:s konkurs. Men samtidigt måste vi i media också vara på tårna. Detta för att kunna ge sanna och relevanta informationer om vad som hände.

Jag måste erkänna att jag blev rejält arg när VOONs ledning gjorde intervjuer med med Mittmedia och radion och samtidigt inte svarade på telefon och e-post från oss trots att vi blivit lovade samma information.

Vi fick sent omsider, nästan två timmar senare än Mittmedia, tag i i Nils-Gunnar Molin som bad om ursäkt och berättade om sina många möten. Och visst har jag förståelse för att man i första hand tar han om personalen och talar med konkursförvaltaren. Men att negativt särbehandla Nordsverige är inte ok.

Men man kanske lever som om vi bara har en publicering i veckan och detta om flera dagar. Men den tiden är förbi. Nu har vi en aktiv hemsida och kan publicera lika ofta som konkurrenterna. Även om vi väljer att gå ut med färre artiklar än andra så att de artiklar som läggs ut för en berättigad uppmärksamhet.

Vi har än så länge inte heller spekulerat för mycket i vad som kommer att hända efter VOONs konkurs Det skulle ju vara tjänstefel om inte konkursförvaltaren försöker att hitta en lösning och talar med exempelvis de aktörer som driver privata vårdcentraler i Västernorrland. Och kanske även om nationella aktörer även om dessa hittills dragit sig bort från vårt län.

Vi har varit i kontakt med en av dessa aktörer men inte fått något svar på att det verkligen finns ett genuint intresse. Här får vi avvakta. Själv tror jag dock att man kommer att hitta en lösning. Men det är bråttom. För det är antalet listade och personalen som är tillgång för vårdcentralen.

Båda dessa parametrar kan förändras snabbt efter konkursbeskedet. Speciellt läkare kan sluta snabbt eftersom lönegarantin inte lär ligga i närheten av deras löner.

Veckan som kommer kan bli lika hektisk. Det kommer förmodligen nya turer om VOON. Dessutom kan styret av regionen bli klart denna vecka. Kontakter mellan Socialdemokrater och Moderater kommer enligt Nordsveriges källor att återupptas.

Så följ oss dels i vår pappertidning och på nordsverige.se.

Oseriösa sotarföretag luras med avskaffad lag

Örnsköldsvik Sotningsdistriktet i Umeå har tidigare gått ut med en varning för oseriösa sotare och nu varnar även Sundsvall. Örnsköldsvik har tidigare haft samma problem.

Skogsdag drog besökare

JUNSELE En framgångsrik och mycket populär dag. Så kan skogsdagen i lördags på Junsele djurpark beskrivas med sina omkring 3 000 besökare.

Kornet Acanthus kom tillbaka till Norrland efter 110 år i USA

Dorotea Hört talas om det norrländska matkornet Acanthus? Inte? Kornet odlades av Jonas Gustafsson och hans hustru Brita Greta vid gården Bergvattnet i Dorotea. Hamnade av en...