Lördag 4 juli 2020

Nordsverige

(V)ill riva upp nedläggning av ABF i Övik

Insändare · Published nov 14, 2019 at 01:15

Vänsterpartiet Örnsköldsvik önskar att ABF:s styrelse i Västernorrland tar tillbaka sitt beslut att säga upp personalen vid kontoret i Örnsköldsvik.

I en tid där vi ser en våg av engagerade människor behövs Arbetarnas Bildnings Förbund med dess rötter med fokus på socialism och samarbete.

I en tid med ökande klasskillnader behövs ett bildningsförbund med fokus på demokrati och jämlikhet.

I en tid med neddragningar på landsbygden behövs studieförbunden och det med lokal närvaro.

Örnsköldsvik är en stor kommun med ett flertal föreningar och enskilda musikgrupper, körer osv. som vid ett lokalkontor utan fast personal antingen kommer gå över till ett annat studieförbund eller, i värsta fall, lägga ner sin verksamhet,

Vänsterpartiet Örnsköldsvik har många års erfarenhet av gott samarbete med ABF Örnsköldsvik. Vi hoppas att ABF:s styrelse tar ett omtag på sitt beslut så vi kan fortsätta detta samarbete i framtiden.

Kerstin Lindgren-Fors

ordförande Vänsterpartiet Örnsköldsvik

Vi hoppas att ABF:s styrelse tar ett omtag på sitt beslut så vi kan fortsätta detta samarbete i framtiden.

Var rädd om småföretagarna

Följer man debatten om 3:12-reglerna, oftare benämnd som entreprenörsskatten, kan man lätt tro att detta är en fråga för höginkomsttagare. För den som driver företag är det dock...

Elflyg och drönare är framtiden

Häromveckan presenterades ett spännande forskningsprojekt med bland annat Åsele kommun, Örnsköldsviks flygplats och Luleå tekniska universitet som intressenter.

Regeringens bredbandspolitik splittrar stad och land

I Västernorrland är 7 av 10 hushåll anslutna till fibernät. Trots det saknar 6 av 10 av landsbygdsborna i länet en anslutning. Regeringens kraftlösa bredbandspolitik splittrar...

Statsägt bolag sabbar demokratin

En fungerande demokrati förutsätter fria och oberoende medier. Att ett statsägt bolag nu smygvägen och i strid med gällande lagstiftning försöker sabotera distribution av tidningar på landsbygd och i glesbygd i är minst sagt upprörande.

Utsattheten har ökat mycket under coronakrisen

Ensamhet och tristess under tider av isolering kan trigga ett ökat alkoholintag hos människor som redan har en hög alkoholkonsumtion och när kamratstöd och AA-möten flyttar in i...

Sluta racka ner på småskolorna

Om vi menar allvar med att utveckla glesbygdskommuner måste vi värdera våra resurser, sluta predika avveckling och våga gå mot strömmen.