Fredag 21 februari 2020

Nordsverige

Barbro Mikaelsson, BB-ockupant skriver att socialdemokraten Elisabet Lassen (bild) skulle uppfattas som en konsekvent, pålitlig och rakryggad politiker om hon vågade gå emot partipiskan för att rädda Sollefteå Sjukhuskan. Foto: ARKIVBILD

Vågar du rösta emot dina partikamrater, Elisabet?

Insändare · Published jan 16, 2020 at 01:15

Den 30/1 2020 har BB-ockupationen pågått tre (3) år sedan Socialdemokraterna inte hållit sina vallöften vid valen 2014 då de lovade att behålla tre fullvärdiga akutsjukhus i Västernorrland.

I valet 2018 tappade Socialdemokraterna majoriteten i Landstinget, numera Regionen. För att behålla makten gick man då ihop med Moderaterna och Liberalerna, Och nu ska tydligen partipiskan vina så hårt att S-politiker Inte får ge uttryck för någon annan uppfattning än S+M+L-gruppen - en form av diktatur - oavsett hur den stämmer med egen övertygelse, grundläggande S-ideologi eller uppdraget från de väljare som givit sina röster på en politiker de trodde de kunde lita på. .

Nu är vi många som förväntar oss att Elisabet Lassen, tidigare stark försvarare för glesbygden, Ådalen, och Sollefteå sjukhus, visar konsekvens, moraliskt mod, demokratiska värderingar och respekt för sina väljare..

Hon har vid ett tillfälle uppmanat Landstinget: Gör om och gör rätt. Tänk Elisabet om du skulle gå emot dina partikamrater och rösta för akut kirurgi vid Sollefteå sjukhus.

Då kommer du att ses som en konsekvent, pålitlig och rakryggad politiker som vågade gå emot partipiskan för att rädda Sollefteå Sjukhus, värna om din hembygd och hålla fast vid ditt partis värderingar om solidaritet och respekt för svaga och utsatta.

Röstar du med dina partiföreträdare från bypolitikens Sundsvallsfalang så hamnar du i en hög med socialdemokrater som går på Moderaternas linje för ännu mera centralisering och med det övergripande utvecklingsansvaret för regionen på sophögen..

Barbro Mikaelsson

BB-ockupant

Sollefteå sjukhus

Nu är vi många som förväntar oss att Elisabet Lassen, tidigare stark försvarare för glesbygden, Ådalen, och Sollefteå sjukhus, visar konsekvens, moraliskt mod, demokratiska värderingar och respekt för sina väljare.

Flakabergsexploateringen känns som sista striden

När Sollefteå kommuns nya översiktsplan, som förbjuder ny storskalig vindkraft innan en ny energiplan har antagits, beslutades av kommunfullmäktige hösten 2017 var lyckan stor. Vi...

Äntligen vänder flyttströmmen

Nu vänder flyttströmmen från glesbygden. Stockholm som dragit till sig folk som flugor till en sockerbit är inte längre lika attraktiv. Det är främst barnfamijler som lämnar...

Badhuset blir en miserabel affär för härnösandsborna

Härnösands kommun har tecknat ett tjänstekoncessionsavtal i vilket avtalas att Attini Hotel AB ska driva simhallen och eventuellt uppföra ett hotell. Avtalet prövas för närvarande...

Sluta söndra - börja hela!

Krisen är störst i gles- och landsbygd, men istället för att stanna upp och ifrågasätta om förutsättningarna är de rätta och om nedskärningarna är rimliga, strider vi mot varandra.

Bankerna och glesbygden

Bankerna har kunnat göra goda affärer genom att skattebetalarna – även i glesbygden – sänkt Riksbankens ränta delvis genom att bekosta stora köp av obligationer. Vad gör då...

Centraliseringen sker i smyg

Det sker i smyg. Det sker med stora och små steg men kom inte och säg att vi inte har kompetensen, att vi är mindre värda.