Tisdag 22 september 2020

Nordsverige

Barbro Mikaelsson, BB-ockupant skriver att socialdemokraten Elisabet Lassen (bild) skulle uppfattas som en konsekvent, pålitlig och rakryggad politiker om hon vågade gå emot partipiskan för att rädda Sollefteå Sjukhuskan. Foto: ARKIVBILD

Vågar du rösta emot dina partikamrater, Elisabet?

Insändare · Published jan 16, 2020 at 01:15

Den 30/1 2020 har BB-ockupationen pågått tre (3) år sedan Socialdemokraterna inte hållit sina vallöften vid valen 2014 då de lovade att behålla tre fullvärdiga akutsjukhus i Västernorrland.

I valet 2018 tappade Socialdemokraterna majoriteten i Landstinget, numera Regionen. För att behålla makten gick man då ihop med Moderaterna och Liberalerna, Och nu ska tydligen partipiskan vina så hårt att S-politiker Inte får ge uttryck för någon annan uppfattning än S+M+L-gruppen - en form av diktatur - oavsett hur den stämmer med egen övertygelse, grundläggande S-ideologi eller uppdraget från de väljare som givit sina röster på en politiker de trodde de kunde lita på. .

Nu är vi många som förväntar oss att Elisabet Lassen, tidigare stark försvarare för glesbygden, Ådalen, och Sollefteå sjukhus, visar konsekvens, moraliskt mod, demokratiska värderingar och respekt för sina väljare..

Hon har vid ett tillfälle uppmanat Landstinget: Gör om och gör rätt. Tänk Elisabet om du skulle gå emot dina partikamrater och rösta för akut kirurgi vid Sollefteå sjukhus.

Då kommer du att ses som en konsekvent, pålitlig och rakryggad politiker som vågade gå emot partipiskan för att rädda Sollefteå Sjukhus, värna om din hembygd och hålla fast vid ditt partis värderingar om solidaritet och respekt för svaga och utsatta.

Röstar du med dina partiföreträdare från bypolitikens Sundsvallsfalang så hamnar du i en hög med socialdemokrater som går på Moderaternas linje för ännu mera centralisering och med det övergripande utvecklingsansvaret för regionen på sophögen..

Barbro Mikaelsson

BB-ockupant

Sollefteå sjukhus

Nu är vi många som förväntar oss att Elisabet Lassen, tidigare stark försvarare för glesbygden, Ådalen, och Sollefteå sjukhus, visar konsekvens, moraliskt mod, demokratiska värderingar och respekt för sina väljare.

(V)i trycker på för välfärd i hela Övik

I förra hade vi i Vänsterpartiet haft glädjen att få presentera att det ska byggas 156 nya vård- och omsorgsplatser i kommunen. Detta tack vare en överenskommelse som vi gjort med...

Landsbygden först fossilfri

Landsbygden blir fossilfri före städer och större tätorter.

Gör Köpmanholmen till en turistort i Höga kusten

Turistnäringen i Höga kusten slår rekord år efter år. Antalet gästnätter har ökat med cirka 75 procent sedan 2010. Höga kusten lockar allt fler besökare. Under 2019 ökade antalet...

Det lokala ledarskapet vet bäst

Veckans besked är därför hoppingivande på flera plan, dels en hyllning till det lokala ledarskapet, att man från centralt håll förstår att det är lokalt som man bäst vet

Klimathotet på tas inte på allvar

Sverige är ett av de länder som tar lättast på klimathotet, enligt en studie från ett medieforskningsinstitut knutet till Oxford University. Bara hälften av de svenskar som svarat...

Sluta ge allmosor till blödande

Vi är inte mer beroende av staten än staten är beroende av oss och det är dags att ändra på system som bygger på allmosor och centraliserad makt.