Torsdag 29 juli 2021

Nordsverige

Ta det lugnt på vägen i sommar

Insändare · Published jun 23, 2021 at 01:15

Nu när sommaren är i sitt antågande, börjar man fundera på var vi ska fira semester någonstans i år. Ska vi låna eller köpa en husbil eller en husvagn? Några tankar inför köpa eller låna en husvagn.

Vilken körkortsbehörighet har jag, måste jag köra upp för ett BE behörighet?

Vilken är den högsta släpvagnsvikt bilen få ha?

När du lastar husvagnen bör du tänka på vilket kultryck det ska vara, vilken maxlast husvagnen få ha och tänk på att fördela lasten jämt i hela husvagnen.

Kolla så att det är rätt lufttryck i däcken, för lite luft kan förorsaka vobbling av husvagn. Ha gärna ett ”reservdäck på burk” med i husvagnen och husbilen.

Planera resan i god tid, försök att undvika europavägarna, för där är det oftast mycket trafik och högt tempo. Ta täta raster, sträck på benen vid de rastplatser som finns utmed vägen. Stressa inte, håll därför avståndet till framförvarande fordon så slipper det bli panikinbromsningar. Följ alltid hastighetsbegränsningarna, då hinner du se och uppleva hur fantastisk Sverige är.

Per-Anders Wiklund

NTF Västernorrland Äldreråd

Stressa inte håll därför avståndet till framförvarande fordon så slipper det bli panikinbromsning, följ alltid hastighetsbegränsningarna, då hinner du se och uppleva hur fantastisk Sverige är.

Förnybar elproduktion minskar klimatutsläppen

Debatten om det svenska elsystemets påverkan på klimatet är full av felaktigheter. Moderaterna, SD, L och KD har alla gått till hårt angrepp mot att Sverige under vissa timmar...

Bland myror och elefanter i Sollefteå

Flest samlade röster vinner, det är ju det som är en majoritet. Oavsett om fem myror är fler än fyra elefanter.

”Hörbarhet nolla” från regionens ledande politiker

Det höjs röster och det skriks högt ute i verksamheten men den styrande majoriteten tycks ha stängt av ljudet och till svar får den som skriker endast svaret - ”hörbarhet nolla”. 

Tillsätt en landsbygdsminister!

Nej, hördu Stefan Löfven. Tänk om, tänk rätt. Landsbygdsfrågorna är så pass viktiga att landsbygden behöver en egen minister!

Vi är stolta över våra bönder - köp svensk mat

Svensk djurhållning använder minst antibiotika i EU. Inte minst i ljuset av den nu falnande pandemin är detta något väldigt viktigt och en anledning att välja svenskt kött för...

Demokrati betyder folkstyre

Vi måste ta oss en allvarlig funderare över hur vårt land ska styras.
Redaktionen har ordet
Opinion
Behöver du hjälp?


Sport