Söndag 31 maj 2020

Nordsverige

Det är viktigt att ta det försiktigt i trafiken så att alla kan ha en härlig semesterresa. Foto: Arkiv

Ta det lugnt i trafiken nu i sommar

Insändare · Published jul 16, 2019 at 07:15

Nu måste vi hjälpas åt. Olyckstalen för årets fyra första månader är högre än tidigare år.

Vi måste ta det lugnare, planera restiderna. Vara vänliga mot våra medtrafikanter.

Då blir det en njutning att färdas genom landet. Ta täta raster, sträck på benen vid de rastplatser som finns utmed färdvägen.

Tänk på barnen i baksätet, låt dem uppleva en semesterresa utan stress och panikbromsningar. Håll därför avståndet till framförvarande fordon, följ angivna hastighetsbegränsningar.

En ny fara för oss bilister är cyklisterna, som numera kommer med högre fart i korsningarna än vi beräknar på grund av batterihjälpen som de har på sina el-cyklar.

Vilda djur finns det också som kan förstöra familjeresan, men kör vi försiktigt, så har vi gjort vårt bästa för att det ska bli en trevlig bilsommar utan olyckor.

NTF Västernorrland

Äldrerådet

Kjell Mycklén

Mona-Lill Landström

Verksamhetsledare NTF Västernorrland

Olyckstalen för årets fyra första månader är högre än tidigare år. Nu måste vi hjälpas åt och ta ansvar i trafiken.

(C) Historisk skattesänkning för landsbygdsbor

När landsbygden mår bra mår hela Sverige bra, men delar av landsbygden står inför svåra utmaningar. Långa avstånd, unga vuxna som flyttar till städerna och en stor andel äldre...

Decentralismen är segrare

Att sprida sina enheter, på fler orter, helt åtskilda arbetsgrupper och med mindre enheter till följd visar sig vara ett både lyckat och klokt val.

Norden måste samla sig och stärka samarbetet

Efter andra världskriget öppnades gränserna mellan de nordiska länderna. För snart 70 år sedan konkretiserades samarbetet med såväl passunion som gemensam arbetsmarknad. Nordiska...

Coronan får oss att omvärdera

Vilka är det som är hjältarna i denna obehagliga saga? Inte är det bolagen med högst vinst, eller med starkast likviditet.

Vindkraften skadar bara oss

Varje vecka kan man i dagstidningarna läsa artiklar från vindkraftsindustrin där de beskriver storsatsningar, ”grön energi” och diverse andra fördelar med vindkraft. De verkar...

Så mycket bättre...

Sverige behöver en skattereform där en stor del av skatteintäkterna stannar där värdena skapas.