Torsdag 2 juli 2020

Nordsverige

Staten måste ta ansvar för upp invandringen

Insändare · Published sep 5, 2019 at 01:15

Jim Frölander reser nu runt för att uppvigla kommuner att kräva av staten att den ska hjälpa styra upp integrationen. Det är rätt, inte bara av praktiska skäl, utan också rättviseskäl.

Staten får de flesta av sina pengar från sådant som värnskatt, företagsskatt, kapitalskatt, och så vidare. Den styrs av proffspolitiker och högre tjänstemän.

Kommuner i sin tur får sina pengar genom kommunalskatt på vanligt folks arbete. Många styrs visserligen av överbetalda partigängare med direktiv från Stockholm, men det är också i kommunerna nästan alla vanliga fritidspolitiker finns.

Hur vår invandring sett ut har drivits av en moraliserande innerstadselit. Av de som betalar värnskatt, företagsskatt, och sitter på högre tjänstemannaposter. Samtidigt har de tvingat vanligt folk ta notan genom att vältra kostnaden på kommunerna.

Jim Frölanders krav att även staten ska ta ansvar för kaoset den skapat är alltså på alla sätt rimlig.

Är mycket bekymrad över denna veckling.

M.V. Tastas

Hur vår invandring sett ut har drivits av en moraliserande innerstadselit, av de som betalar värnskatt, företagsskatt, och sitter på högre tjänstemannaposter.

Var rädd om småföretagarna

Följer man debatten om 3:12-reglerna, oftare benämnd som entreprenörsskatten, kan man lätt tro att detta är en fråga för höginkomsttagare. För den som driver företag är det dock...

Elflyg och drönare är framtiden

Häromveckan presenterades ett spännande forskningsprojekt med bland annat Åsele kommun, Örnsköldsviks flygplats och Luleå tekniska universitet som intressenter.

Regeringens bredbandspolitik splittrar stad och land

I Västernorrland är 7 av 10 hushåll anslutna till fibernät. Trots det saknar 6 av 10 av landsbygdsborna i länet en anslutning. Regeringens kraftlösa bredbandspolitik splittrar...

Statsägt bolag sabbar demokratin

En fungerande demokrati förutsätter fria och oberoende medier. Att ett statsägt bolag nu smygvägen och i strid med gällande lagstiftning försöker sabotera distribution av tidningar på landsbygd och i glesbygd i är minst sagt upprörande.

Utsattheten har ökat mycket under coronakrisen

Ensamhet och tristess under tider av isolering kan trigga ett ökat alkoholintag hos människor som redan har en hög alkoholkonsumtion och när kamratstöd och AA-möten flyttar in i...

Sluta racka ner på småskolorna

Om vi menar allvar med att utveckla glesbygdskommuner måste vi värdera våra resurser, sluta predika avveckling och våga gå mot strömmen.
Redaktionen har ordet
Opinion
Behöver du hjälp?


Sport