Onsdag 3 juni 2020

Nordsverige

Mycket ovärdigt beteende mot en gammal man

Insändare · Published nov 7, 2019 at 01:15

Jag är god vän med Arne Gavelin i Seltjärn och får då reda på att han blivit omyndigförklarad.
   Tre suspekta personer har ansett att han inte kunde klara sig själv utan anmält honom till förmyndare. Kommunens överförmyndare har förklarat honom som omyndig.  Ärendet har skickats vidare till Optio AB. De i sin tur spärrade hans kortkonto och möjlighet att få ut pengar. De började snabbt att sälja ut det han äger.

Detta finns att läsa i tidningen Nordsverige. Flera av de jag pratat med har inte hört talas om detta. De tycker att det är fruktansvärt att man kan plundra en människa på allt han äger.

Nästa fråga man får, är varför Örnsköldviks Allehanda inte har observerat och själva inte har skrivit om detta. De skall ju rapportera vad som händer inom Ö-viks kommun?
   Är det för obetydligt att skriva om!
   Jag önskar att få ett svar hur man kan plundra en man på 81 år som skött sig utan att belasta någon.
   Hur kan man omyndigförklara en person utan att kontrollera hans mentala förmåga. Att begära ytterligare kontroll i efterhand när han redan är omyndigförklarad verkar märkligt.
   Är det så här myndigheterna arbetar, kan vem som helst känna sig orolig om det finns personer som anmäler att man inte kan klara sig själv.
   Är ärendet för känsligt för ÖA att skriva om, jag önskar ett svar.


  
   Kjell-Åke Olsson

(C) Historisk skattesänkning för landsbygdsbor

När landsbygden mår bra mår hela Sverige bra, men delar av landsbygden står inför svåra utmaningar. Långa avstånd, unga vuxna som flyttar till städerna och en stor andel äldre...

Decentralismen är segrare

Att sprida sina enheter, på fler orter, helt åtskilda arbetsgrupper och med mindre enheter till följd visar sig vara ett både lyckat och klokt val.

Norden måste samla sig och stärka samarbetet

Efter andra världskriget öppnades gränserna mellan de nordiska länderna. För snart 70 år sedan konkretiserades samarbetet med såväl passunion som gemensam arbetsmarknad. Nordiska...

Coronan får oss att omvärdera

Vilka är det som är hjältarna i denna obehagliga saga? Inte är det bolagen med högst vinst, eller med starkast likviditet.

Vindkraften skadar bara oss

Varje vecka kan man i dagstidningarna läsa artiklar från vindkraftsindustrin där de beskriver storsatsningar, ”grön energi” och diverse andra fördelar med vindkraft. De verkar...

Så mycket bättre...

Sverige behöver en skattereform där en stor del av skatteintäkterna stannar där värdena skapas.