Torsdag 28 maj 2020

Nordsverige

Migrationsverket spelar schack med asylsökande!

Insändare · Published maj 20, 2020 at 01:15

Den senaste tidens agerande från myndigheterna och speciellt Migrationsverket har väcktupprörande känslor hos gemene man.

Regeringen och Hälsovårdsmyndigheten har uppmanat allmänheten att vidta strikta försiktighetsåtgärder för att inte sprida smittan av corona pandemin, att undvika all form av resande, kontakter och besök särskilt till äldre personer. Migrationsverket har handlat precis tvärt om. Man hart skickat busslaster av asylsökande till Junsele i Sollefteå kommun och Mellansel i Örnsköldsviks kommun, till och med coronasmittade personer utan betänkande. Dessutom vågar man påstå att vi alla är smittade av coronavirus, så det spelar ingen roll. 

Vore detta sant då är det ju helt meningslöst att vi, civila personer ska vidta alla möjliga försiktighetsåtgärder för att göra vårt bästa att inte sprida smittan vidare till andra människor. Man kan heller inte undgå tanken på och ställa sig den frågan om det är ett nytt schackdrag att bli av med så många asylsökande som möjligt.

All personal inom vården förtjänar mer än lovord för deras insats att rädda människor. Det finns asylsökande som lyckats få jobb inom vården, riskera sina liv, sin hälsa och lägger ner hela sin själ på att vårda och ta hand om människor som smittats av corona. Vad får de i tack från svenska politiker och myndigheter? Jo, man har lagt fram förslag på att förlänga utvisningstiden från fyra år till tio år innan de över huvud taget kan byta spår ochgöra ny ansökan om uppehållstillstånd - om de nu lyckats överleva!

Man skäms för att vara svensk.

Dessa människor, asylsökande, har betalat skatt, kanske under flera år, som vilken annan svensk som helst, men om de blir sjuka får de inte tillräkna sig rabatterad vård, annat än akutvård. Det vill säga de måste betala full betalning utan rabatterad tandvård t. ex. som vi övriga svenskar. Tandvården kan även blivit eftersatt på grund av den långa väntetiden för uppehållstillstånd. Samma sak gäller allmän sjukvård. Orsaken är att de inte har fått uppehållstillstånd och fyra sista siffror till sitt personnummer.

En del har valt vården därför att vi i Sverige behöver vårdpersonal och några därför att de vill visa att de vill göra en insats och integrera sig i Sverige och kanske framför allt för att de vill försöka glömma bort krigets fasor som de sett, gått igenom och ligger som ett mörkt skynke över dem bakåt i tiden. Denna sort av insats räknas inte. Politisk makt och möjligheten att attrahera nya väljare har blivit fokus för politiker vilket återspeglas av myndigheter.

Vi svenskar har haft den förmånen att inte blivit drabbade av krig under generationer, men frågan är hur länge till vi kan bli skonade.

Många år de som inte har en blekaste aning om vad det innebär, att mista hem, familj och lämna allt för att finna en plats på jorden där man kan finna fred och möjlighet till en framtid och ett drägligt liv fr sina egna barn.

Det är inte så långt kvar till nästa val och det finns faktiskt svenskar som fortfarande kan tänka klart.

Man kan ju faktiskt byta spår! 

Bedrövad ortsbo

(C) Historisk skattesänkning för landsbygdsbor

När landsbygden mår bra mår hela Sverige bra, men delar av landsbygden står inför svåra utmaningar. Långa avstånd, unga vuxna som flyttar till städerna och en stor andel äldre...

Decentralismen är segrare

Att sprida sina enheter, på fler orter, helt åtskilda arbetsgrupper och med mindre enheter till följd visar sig vara ett både lyckat och klokt val.

Norden måste samla sig och stärka samarbetet

Efter andra världskriget öppnades gränserna mellan de nordiska länderna. För snart 70 år sedan konkretiserades samarbetet med såväl passunion som gemensam arbetsmarknad. Nordiska...

Coronan får oss att omvärdera

Vilka är det som är hjältarna i denna obehagliga saga? Inte är det bolagen med högst vinst, eller med starkast likviditet.

Vindkraften skadar bara oss

Varje vecka kan man i dagstidningarna läsa artiklar från vindkraftsindustrin där de beskriver storsatsningar, ”grön energi” och diverse andra fördelar med vindkraft. De verkar...

Så mycket bättre...

Sverige behöver en skattereform där en stor del av skatteintäkterna stannar där värdena skapas.