Söndag 31 maj 2020

Nordsverige

Löftesbrott från lokala Centern

Insändare · Published feb 7, 2019 at 01:15

Före valet gick Centern ut hårt och kritiserade sina egna beslut i Kommunstyrelsen gällande hanteringen av enskilda avlopp.

  Det pratades om att pausa inventeringen och att t.o.m ge ersättning till drabbade om man kom till makten. Lokala Centerpartister och ledarskribenter i Nordsverige figurerade i TÅ och ondgjorde sig över de fattade besluten och det skapade så klart sympatier från min sida. Nu får jag till min förskräckelse en delgivning och hot om vite trots löften om att pausa inventeringen.

Jag har trekammarbrunn och bör därmed uppfylla de krav som finns. Som om det inte räckte med delgivningen så hotar den Centerpartistiska kommunen med att skicka en delgivningsman på mig om jag inte vidtar de åtgärder som kommunen anser är ”rätt”

  Det är pinsamt att kommunen ska jaga pensionärer med små inkomster, boendes i hus med låga taxeringsvärden och avkräva dem åtgärder som kostar  långt mer än värdet på deras fastigheter.

  Lovar man en sak innan ett val så ska man väl hålla det?

  Arg pensionär boendes i glesbygd
 

(C) Historisk skattesänkning för landsbygdsbor

När landsbygden mår bra mår hela Sverige bra, men delar av landsbygden står inför svåra utmaningar. Långa avstånd, unga vuxna som flyttar till städerna och en stor andel äldre...

Decentralismen är segrare

Att sprida sina enheter, på fler orter, helt åtskilda arbetsgrupper och med mindre enheter till följd visar sig vara ett både lyckat och klokt val.

Norden måste samla sig och stärka samarbetet

Efter andra världskriget öppnades gränserna mellan de nordiska länderna. För snart 70 år sedan konkretiserades samarbetet med såväl passunion som gemensam arbetsmarknad. Nordiska...

Coronan får oss att omvärdera

Vilka är det som är hjältarna i denna obehagliga saga? Inte är det bolagen med högst vinst, eller med starkast likviditet.

Vindkraften skadar bara oss

Varje vecka kan man i dagstidningarna läsa artiklar från vindkraftsindustrin där de beskriver storsatsningar, ”grön energi” och diverse andra fördelar med vindkraft. De verkar...

Så mycket bättre...

Sverige behöver en skattereform där en stor del av skatteintäkterna stannar där värdena skapas.