Lördag 23 januari 2021

Nordsverige

Robert Thunfors, Sjukvårdspartiet ifrågasätter att Moderaternas gruppledare i Örnsköldsvik, Annica Jonsson (bilden) välkomnade Gudrun Ledin avhoppad från Sverigedemokraterna. Foto: ARKIV

Här avslöjas dubbelmoralen hos ledande politiker i länet

Insändare · Published nov 26, 2020 at 01:15

Vi i Sjukvårdspartiet fick besk kritik av företrädare för den politiska majoriteten i Region Västernorrland när vi i september förra året ”glatt släppt in två avhoppade Sverigedemokrater” i vår partigrupp. Det borde vi absolut inte ha gjort, ansåg S+M+L-majoriteten med spelad upprördhet – som nu blivit ordentligt avslöjad.

Då, i september, gav majoritetspartierna tre av sina ledande politiker i regionfullmäktige - Birgith Johansson, gruppledare (S), Sarah Karlsson, gruppledare (L) och Linda Strandfjäll, gruppledare (M) – uppdraget att i en debattartikel i länets dagstidningar ställa oss till svars för vårt tilltag. Det var ett svek mot våra väljare, påstod man och skrev:

”Varför välkomnar Sjukvårdspartiet så lätt dessa Sverigedemokratiska ledamöter som för bara ett fullmäktige sedan stod för en helt annan ideologi och människosyn? Är det vad Sjukvårdspartiets väljare förväntar sig?”

Men nu är denna spelade indignation avslöjad. En av de två f.d. Sverigedemokraterna, Gudrun Ledin, har fortsatt sina politiska omprövningar och är sedan en dryg månad upptagen som medlem i Moderaterna. Där välkomnades hon enligt Örnsköldsviks Allehanda ”med öppna armar” av Moderaternas gruppledare i Örnsköldsvik, Annica Jonsson, och övriga moderater.

”Jag har inget ont att säga om Sjukvårdspartiet, men de är inte rikstäckande” förklarade Gudrun i en tidningsintervju. Det var det som vägde över till Moderaternas fördel.

Så nu undrar man:

Varför välkomnar Moderaterna så lätt denna politiker som för bara ett drygt år sedan stod för en helt annan ideologi och människosyn?

Att framställa sig själva som mer renläriga än andra när det gäller ”ideologi och människosyn” är för en del politiker uppenbarligen bara ett trick för att ta billiga poänger. Denna dubbelmoral odlas, som den här lilla historien visar, av socialdemokrater, moderater och liberaler i Region Västernorrland.

Robert Thunfors
Gruppledare för Sjukvårdspartiet
Region Västernorrland

Varför välkomnar Moderaterna så lätt denna politiker som för bara ett drygt år sedan stod för en helt annan ideologi och människosyn?

Bättre förutsättningar för att plogningen ska fungera

Vintern är här och det ställer höga krav på landets vinterväghållning. Som vägens hjältar ser vi landets yrkesförare. De som kliver upp och sätter sig i plogbilen när de flesta av...

Skala ner strandskyddet rejält

Vi har kommuner som har fler sjöar än invånare. Det borde gå att vara generösare.

Stäng slakterier och ät grönt

När jag häromdagen laddade upp en video på Youtube fick jag meddelandet att ”Tittare måste vara minst 18 år för att kunna titta på den här videon.” Vad var det för hemskt material...

En vändpunkt och en kickstart

År 2021 blir året som många tror och hoppas på lite extra, betydligt mer än vid ett vanligt nyår.

En natt jag drömde…

Vaknade plötsligt en natt för några dagar sedan av en märklig dröm. På tomten invid vårt hus hade en flyktingfamilj med ett barn fått sätta upp sitt tält. I drömmen hade jag lovat...

2020 – vändpunkt för landsbygden!

Nu gäller det för alla att göra sitt – politiker, företagare, organisationer och enskilda personer – för att ta tillvara de möjligheter som finns att skapa en livskraftig, växande landsbygd när vi tillsammans förhoppningsvis får bukt på pandemin.