Torsdag 29 oktober 2020

Nordsverige

Centerpartiet tar gärna den gemensamma kampen tillsammans med socialdemokraterna, menar skribenterna. Foto: PRESSBILD

Centerpartiet strider för Västernorrland

Insändare · Published sep 24, 2020 at 01:15

Om Socialdemokraterna i Västernorrland tror att vi ligger i krig så är det ju konstigt att de inte intresserar sig mer för försvarsfrågan.

   Vår kritik syftar till att pusha på er att driva på frågan ytterligare. Med undantag från Sollefteå, är det ju ändå ni som har makten och förtrogna i samtliga instanser där denna fråga kan drivas och slutligen beslutas. Det är också en socialdemokratisk försvarsminister som ensidigt gått ut och förordat alternativ utanför länet.

   För oss Centerpartister i Västernorrland är det naturligt att arbeta som ett team. Vi är överens sinsemellan och sedan skickar vi den eller de bäst lämpade för att stå i fronten. Vi företräder och backar varandra och tycker att alla har rätt till en åsikt oavsett om man synts i ämnet tidigare eller inte. Det är ju trots allt partiet vi företräder med länets bästa i sikte.

Vi drar gärna till fält tillsammans med er Socialdemokrater med gemensam styrka för en försvarsetablering till Västernorrland men då måste ni också visa att ni är en stridskamrat att lita på!
 

Johan Andersson (C)

Kommunalråd Sollefteå kommun

Christina Lindberg (C)

Oppositionsråd Härnösands kommun

Anne-Li Sjölund (C)

Vik. riksdagsledamot

Ida Stafrin (C)

Distriktsordförande Västernorrland och

Oppositionsråd Kramfors kommun

Anna-Britta Åkerlind (C)

Oppositionsråd Örnsköldsviks kommun

Jonny Lundin (C)

Oppositionsråd Region Västernorrland

Jessica Ulander (C)

ledamot Regionstyrelsen

Region Västernorrland

Vi drar gärna till fält tillsammans med er Socialdemokrater med gemensam styrka för en försvarsetablering till Västernorrland

(V)i satsar på klimatet, välfärden och landsbygden

Vänsterpartiet och Socialdemokraterna har gjort en överenskommelse om kommunens budget. Som vågmästare i fullmäktige har vi lyckats vrida S-budgeten så mycket till vänster så att...

Med envishet och glöd!

Visst kan det kännas tungt att driva frågor framåt ibland, visst kan det kännas som att man springer i motvind, trotsar hagelstormar och trampar djupare och djupare.

En nationell vårdförmedling efterlyses av KD

Under coronakrisen har Sverige byggt upp en gigantisk vårdskuld. 157 968 människor hade i augusti väntat mer än 90 dagar på att få den sjukvård de behöver. Redan innan pandemin...

Skjut inte björn från helikopter

Svenska jägareförbundet anser att man misslyckats kapitalt med att balansera licensjakt och skyddsjakt.

Bredband förutsättning för landsbygdsutvecklingen

Den pågående coronapandemin har drabbat oss hårt och smärtsamt. Men den har även visat att det går utmärkt att arbeta och leva utanför storstadsområdena och att vi kan fortsätta...

Sollefteå har fått tillbaka sin själ

Den kollektiva lycka som nu drar igenom Sollefteå går nästa att ta på. Folk på stan går och småler, blommor och grattishälsningar skickas till kommunen av såväl privatpersoner som institutioner, Sollefteå är återigen en stolt militärstad.