Lördag 8 augusti 2020

Nordsverige

Familj
Grattis Hugo på 6-årsdagen den 7 augusti och lille Henry som fyllde år den 31 juli. Kramar till er båda från mormor och morfar i Bredbyn.
ETT FYRFALDIGT  HURRA  TILL ULLA OCH ULF ISAKSSON I Bursiljum, BURTRÄSK, som båda fyller år i juli månad.   ULF fyller den 12 och ULLA den 17.  Dessutom firade paret 32-årig BRÖLLOPSDAG den 7 juli. Juli är verkligen en KÄRLEKENS MÅNAD FÖR  PARET.  Den högsommardag  som såg Er komma till världen, alltjämt i Ert sinne Ni bär den. LYCKA TILL , KÄRA VÄNNER, PÅ DEN FORTSATTA FÄRDEN.
Stort Grattis på din 5 års dag den 21 november Stella Boström. Du blir nog en storjägare när du blir äldre. Ha en bra dag, Kramar från farmor Ewa Boström

Gratulera dina nära och kära

Känner du någon som fått barn, fyller år, gift sig eller bör uppmärksammas av någon annan anledning? Eller vill du hylla någon som gått bort?

Fyll i uppgifterna nedan så publiceras de i tidningen så snart som möjligt utan kostnad.

Gäller det dödsannonser kan du ta kontakt med din begravningsbyrå så hjälper de dig.

Laddar
*
*
*
*


*
Ett JÄTTEGRATTIS till vårat barnbarn Arvid Eliasson som fyllde 8 år den 12 oktober. Stora kramar från mormor och morfar i Rossön.
Glad och God i anletsdragen, hyllas EBBA på ETTÅRS-DAGEN den 27 okt. Till sommaren ses vi när Du hälsar på Mormor Ulla och Morfar Ulf i deras stuga i Bursiljum, Burträsk. Tills dess, GRATTIS DU LILLA GLADIS.
Izabell Hellberg 5 år Femårsdagen är en stor dag. Vårt älskade barnbarn Izabell Hellberg fyllde 5 år den 12 oktober. Grattis kramar från farmor Lorna och farfar Hubert.
Till minne
Nordsveriges gamle medarbetare Gustav Lindström har somnat in vid 89 års ålder. Foto: MARIA BOSTRÖM

Pennan har stillnat och rösten har tystnat

BREDBYN · Published dec 5, 2019 at 01:15

Nordsveriges före detta medarbetare Gustav Lindström, Bredbyn, har avlidit. Han blev 89 år och sörjes närmast av sin fru Alice och sönerna Lennart och Sven med familjer och en mycket stor vänkrets.

Gustav Lindström var född i den stora Lindströmgården på Backen mitt i Bredbyns samhälle. Han övertog gården redan på 60-talet efter sina föräldrar och var bosatt där livet ut. Han förvaltade gården och skogen väl. Skogen var ett stort intresse för honom. Han vistades mycket i skogen med avverkning, röjning och rekreation.

Gustav Lindström kom tidigt in på skrivandet. Han började på Nordsverige och övergick senare till Örnsköldsviks Allehanda i slutet av 1960-talet.

Han hade ett enormt kontaktnät och gillade att träffa invånarna i byarna runt om i Anundsjö och förmedlade med glädje och energi både stora och små händelser till redaktionen i Örnsköldsvik.

Hans specialitet var bygdereportage om människor och deras vardag. Under ett stort antal år fick han transportera texter och filmrullar till centralredaktionen med bil och buss. Efter pensionering återkom han om skribent till Nordsverige där han bland annat skrev under rubriken ”Nalta från Anundsjö”.

Gustav Lindström var mycket sportintresserad. I ungdomen utövade han själv backhoppning, skidåkning och fotboll. Vad få visst var att han även var intresserad av friidrott och tävlade för Vingarna i Örnsköldsvik ett flertal år. Som kuriosa kan nämnas att han även erövrade en DM-medalj i stående höjdhopp.

Under många år var han aktiv i olika föreningar i Anundsjö. Han var även ordförande för Ångermanlands Skidförbund under en kortare period i mitten av 1970-talet. Något som han däremot fortsatte med väldigt länge var sysslan som speaker vid skidtävlingar och fotbollsmatcher i Anundsjö.

Han gillade att tala inför publik och det fortsatte han med. Han var ofta guide i bussar och på andra platser och berättade gärna om kyrkan och Anundsjö. Under senare år var han berättare på Träffpunkten Sörgården. Vid dessa tillfällen tog han också ofta med sig blockflöjten vilket ytterligare höjde stämningen. Han var också aktiv i manskören och som pensionär aktiv i SPF.

Hembygdsgården i Anundsjö var ett annat stort intresse. Där gjorde en hel del arbetsinsatser och gillade platsen för ren rekreation.